Att tänka på vid altanbygge - guide från kunnig snickare i Älmhult.

Att bygga en altan kan tyckas vara ett enkelt projekt men kräver ofta en noggrann planering, kännedom om byggregler och även kunskap om bärighet och hållfasthet. Här finner du en guide för altanbygge från våra snickare i Älmhult.

Planerar du att bygga en altan för att få en uteplats där familjen får extra utrymme att umgås tillsammans och möjligheten att äta sina middagar ute under årets varmare månader? Då kan du vända dig till oss som är ett kompetent byggföretag som har skickliga snickare i Älmhult som har stor kunskap och erfarenhet inom branschen. För att få en funktionell och hållbar altan som uppfyller alla dina önskemål krävs det en bra planering, ett väl utfört förarbete och en slutfinish som uppfyller alla dina förväntningar. Du är välkommen att kontakta oss på Lindskoghs Bygg då du vill få professionell hjälp med att bygga din altan.

 

Att tänka på vid ditt altanbygge

När du ska bygga en altan så finns det flera saker som du behöver tänka på som bland annat vilka regler som gäller för altanbyggen. Din altan ska även uppfylla vissa krav på hållfasthet och bärförmåga. Om du även ska använda dig av ROT-avdrag så finns det också några saker som du behöver ta hänsyn till. Nedan kan du läsa mer om vad som gäller då du ska bygga en altan.

 

När behövs bygglov för en altan

Det är varje kommuns byggnadsnämnd som beslutar om när det krävs bygglov för en altan. Rent generellt så krävs det bygglov om du bygger en altan som sträcker sig längre än 3,6 meter ut från din bostadsfastighet. Det kan krävas bygglov om du bygger en altan som är högre än 1,8 meter från marknivå. Andra gånger det vanligtvis krävs bygglov är om du bygger en fristående altan, en altan som inte är ansluten till ditt bostadshus eller om din fastighet är kulturmärkt.

 

Om du följer nedanstående riktlinjer krävs inget bygglov eller andra tillstånd

  • Altanen har en höjd som understiger 1,8 meter
  • Altanen når inte längre ut från fastigheten än 3,6 meter
  • Din altan är placerad minst 4,5 meter från tomtgränsen 

Använda ROT-avdrag vid altanbygge

Om du vill använda ROT-avdrag för att kunna göra ett skatteavdrag motsvarande 30 % av arbetskostnaderna måste din altan vara ansluten till ditt bostadshus. Det innebär att om du bygger en fristående altan eller en altan som är ansluten till en annan byggnad så har du inte rätt att använda dig av skatteavdraget.

 

Anlita en kunnig snickare i Älmhult

Lindskoghs Bygg har skickliga snickare i Ljungby som har lång erfarenhet inom byggbranschen och som kan åta sig totalentreprenaden för ditt byggprojekt. Det innebär att vi har en stor kunskap då det kommer till tjänster som tillbyggnad, ombyggnad och vid nybyggnationer. Om du vill få hjälp av en professionell snickare i Älmhult kan du kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök. Då kan vi erbjuda dig konsultation och lyssna på dina önskemål. Därefter lämnar vi en offert med ett förmånligt pris för ditt altanbygge.